Puppycursus

Puppycursus

De puppycursus.

Jonge honden van alle rassen en kruisingen zijn welkom vanaf een leeftijd van 9 weken tot ongeveer 6 maanden. Ook moeten zij hun 2e enting hebben gehad. Neemt u daarom het hondenpaspoort mee naar de eerste les? Wij kunnen dan zien dat u de enting hebt laten doen. In de puppycursus komen allerlei basisoefeningen voor die een start zijn voor een fijne huishond.

De volgende oefeningen komen bijvoorbeeld voor in de puppycursus

  • De clicker en/of het trainingswoord
  • Zit
  • Af
  • Wandelen zonder trekken
  • Spelen
  • ‘Afblijven’
  • Komen bij de baas
  • Verzorging van de hond

Naast het actieve lesprogramma bieden wij ook alle puppy’s een kennismaking aan in onze trimsalon in Roermond. Tijdens de cursus kan er samen met u een afspraak gemaakt over wanneer deze plaats zal vinden. Dit is een kleine kennismaking van ongeveer 30 minuten waarbij u pup wordt geïntroduceerd aan de trimsalon. Denk hierbij aan het op tafel staan, betast worden door een vreemde, een kleine borstel beurt krijgen en het geluid van een föhn. Tijdens deze afspraak zal onze trimmer u ook gepast vachtadvies geven over uw hond en hoe deze te verzorgen. Deze kennismaking is bij de cursus inbegrepen en hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Wij werken bij alle oefeningen met de clicker/trainingswoord en met een kleine hap-slik-weg voerbeloning (kleine brokjes of stukjes worst bijvoorbeeld). Neemt u er hiervan voldoende mee? De hond dient een gewone halsband of tuig te dragen (geen slipketting, halti, enz.) met een losse lijn hieraan, geen flexlijn/rolriem. Neemt u verder een leuk speeltje mee wat u samen met de hond kunt vasthouden en niet teveel geluid maakt. De clicker zit bij het lesprogramma inbegrepen en zult u bij de 1e lesdag ontvangen.

Vanaf de parkeerplaats is het enkele minuten lopen naar het veld (kleine jonge hondjes eventueel te dragen bij de eerste lessen). Er is voldoende gelegenheid om uw hond aangelijnd zijn behoefte te laten doen. Maar wij vragen u wel dit ook weer op te ruimen! Bij het veld staat een emmer waar dit weggegooid kan worden. Wij zijn te gast bij Arces Stables en willen hen en de omwonenden niet tot last zijn.

De puppycursus bestaat uit één les per week. De cursus bestaat uit acht lessen. Er wordt gewerkt in groepjes van 2 – 6 honden per les. Gemiddeld duren de puppylessen 45-60 minuten, de ene les kan intensiever zijn voor de pups dan een andere les. Het hele gezin is welkom bij de lessen.

Uw investering voor deze cursus bedraagt €90,-. Dit bedrag mag u contant betalen bij de eerste les, maar kan uiteraard ook vooraf door u worden voldaan met een bankoverschrijving.

Het inschrijfformulier kunt u hier(klik) vinden.