De hondenschool

De hondenschool

Welkom bij de hondenschool “Het Hondenkruispunt”.

Wij geven trainingen in een weiland achter Arces Stables, tussen Heel en Pol in (Maasgouw). We zijn te gast bij Arces Stables en mogen gebruik maken van hun faciliteiten. We hebben hier een mooi compleet omheind veld liggen van 20 x 25 meter. Vanaf de parkeerplaats is het enkele minuten lopen naar het veld (kleine jonge hondjes eventueel dragen bij de eerste lessen). Er is voldoende gelegenheid om uw hond aangelijnd zijn behoefte te laten doen, maar we vragen u wel dit op te ruimen! Bij het veld staat een emmer waar de ontlasting in kan worden weggegooid. We willen Arces Stables en de omwonenden namelijk niet tot last zijn! Meer informatie over de precieze locatie kunt u hier vinden.

Bij Het Hondenkruispunt wordt lesgegeven vanuit een positieve benaderingswijze. We werken vanuit een samenwerkingsverband met de hond en niet vanuit de roedelmethode of dominantie theorieën.
In een notendop: wij belonen de hond bij gewenst gedrag met een brok en de clicker of het trainingswoord. Ongewenst gedrag proberen we om te buigen naar gewenst gedrag in plaats van de hond te straffen. Dit vergt wel enige toewijding aan kant van “de handler”.

Wij werken bij alle oefeningen met de clicker/trainingswoord en met een kleine hap-slik-weg voerbeloning (kleine brokje of stukje worst bijvoorbeeld). Neem hiervan dus voldoende mee! De hond dient een gewone halsband of tuig te dragen (geen slipketting, halti, enz.) met een losse lijn hieraan, geen flexlijn/rolriem. Neem verder een leuk speeltje mee wat je samen met de hond kunt vasthouden en niet teveel geluid maakt.

Wij werken niet met aparte theorieavonden. Wij mengen theorie en praktijk in de lessen door elkaar om het afwisselend te houden voor de cursisten. Uiteraard kunt u altijd vragen stellen, of suggesties doen welke oefeningen u uw hond wilt leren.

De cursussen bestaan uit één les per week. Er zijn zes lessen per cursus. Wij werken in groepjes van 2 – 6 honden per les. Omdat een les met twee honden natuurlijk intensiever is dan met zes honden kan er iets afgeweken worden van de 60 minuten les. Het hele gezin is welkom bij de lessen.

In het menu bovenin uw scherm kunt u terecht voor informatie omtrent onze cursussen.
Het inschrijven gaat via een Inschrijfformulier, deze kunt u hier(klik) vinden.
Voor een overzicht van de lestijden kunt u hier(klik) kijken.