Gehoorzaamheid Parcours

Gehoorzaamheid Parcours

Gehoorzaamheid Parcours

 

Wil je op een leuke en ontspannen manier verder met gehoorzaamheid oefeningen? Dan is dit misschien een leuke cursus voor jullie!

Voor wie is het?
Na de Basis gehoorzaamheid* kan je door gaan met de Gehoorzaamheid Parcours training. Verschillende gehoorzaamheid oefeningen komen voorbij in een parcours die doorlopen wordt zoals bij Rally-O. Wij combineren dit met wat kleine sport en spel oefeningen zoals een tunnel  in het parcours of een sprongetje voor de hond. Elk hondenras is welkom vanaf 10 maanden leeftijd (of in overleg na doorstroom cursussen). Ook voor de wat oudere honden is dit een leuke afwisseling en opfrisser van oefeningen.

Bij de beginners cursus gaan we vooral kennis maken met een parcours lopen (en onthouden) door middel van bordjes volgen, en de oefeningen die hierin voorbij komen. De beginners cursus zal uit 2 cursussen bestaan (A en B) met een klein examen parcours op het einde, tijdens deze cursus mag er regelmatig beloond worden tijdens het parcours.
Zodra alle oefeningen bekend zijn en de examens behaald zijn kan je doorstromen naar de gevorderde cursus. Hierin gaan we strakker op de oefeningen inwerken en gaat de beloning steeds later komen tot er zonder iets in de handen gewerkt kan worden. Aan het einde van de cursus zal hier ook een examen plaatsvinden door middel van een parcours.

Wat gaan we doen?
We werken in kleine groepjes van 2-4 honden. Aan het begin van de les gaan we losse oefeningen doen in groepsverband. Denk hierbij aan naast/aan de voet, zit en blijf, achteruit lopen, snelle pas, langzame pas, slalom, los lopen, voor roepen/bij de baas, afleiding negeren, enz. De 2e helft van de les gaan we een parcours lopen waar onder andere de zojuist geoefende oefeningen in voorkomen. We beginnen met dat er ten alle tijden beloont mag worden, vervolgens mag dit alleen nog bij de oefeningen waar dit bij aangegeven staat zodat we de voertjes gaan afbouwen tijdens het parcours lopen.
Er wordt zowel alleen een parcours gelopen als met een andere hond die op afstand ook het parcours volgt. Zo kunnen we de oefeningen ook met meer afleiding trainen.
Mocht de groep honden goed klikken en qua formaat redelijk overeen komen is er ook een mogelijkheid tot de honden te laten spelen op het einde van de les.

 

*De hond dient een Basis gehoorzaamheid cursus of vergelijkbaar doorlopen te hebben. Basis oefeningen zoals zit, liggen, blijf, kom hier, aan de lijn lopen zonder trekken, los lopen dienen bekend en voldoende beheerst te zijn. Ook dient de hond sociaal te zijn naar andere honden en eigenaren indien er los gewerkt wenst te worden.