Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De hondenschool
De hondenschool wordt geleid door Larissa van Nies. Zij heeft de opleiding Kynologisch Instructeur gevolgd bij het opleidingsinstituut DogVision. Zij heeft haar stage gedaan bij Dogs4Ever. Momenteel volgt Larissa ook de studie Gedragstherapie bij honden, via eveneens DogVision.

Bij ‘Het hondenkruispunt’ wordt op positieve wijze getraind, namelijk door middel van een voerbeloning en/of de clicker of het trainingswoord.

De hondenschool is gelegen in het buitengebied in Heel waar wij te gast mogen zijn bij Arces Stables. Hier hebben wij een mooi omheind veld van 20 x 25 meter waar de honden worden getraind. Op dit moment bieden we opvoedingscurssusen aan en (recreatieve) hoopers. Zodra ons trainingsveld is geoptimaliseerd hopen wij het lesprogramma te kunnen gaan uitbreiden met Fun-lessen en enkele hondensporten. Denkt u hierbij aan behendigheid (op recreatief niveau) en de Frisbee.

 

Foto gemaakt door DigiVaria.

 

Larissa heeft op dit moment 3 honden:

  • Murphy: een Border Collie reu (geboren in 2009) waar behendigheid mee wordt getraind. Ook heeft Murphy in het verleden frisbee en schapen gedreven als hobby.
  • Gijs: een Bull Terrier teef (geboren in 2010). Gijs is zo gek als een deur en een echte clown. Met Gijs doen we recreatieve behendigheid, maar wij hebben vooral heel veel lol met elkaar! Verder vindt Gijs alles wat rennen omvat leuk, en kan zij ook een klein beetje skateboarden.
  • Annie: een grote Poedel teef (geboren in 2016). Annie heeft haar eerste stapjes op een behendigheidsveld gemaakt en wij hopen hierin samen door te groeien. Ook gaan wij met Annie naar hondententoonstellingen en volgen met haar een ringtraining.